ТРОПСКИ ТАЛАС ПРИ КРАЈУ МОГУЋЕ, ОБИЛНИЈЕ ПАДАВИНЕ И ЛОКАЛНЕ НЕПОГОДЕ

Сунчано и изузетно топло време обележиће данашњи дан у већем делу Србије. Касније, по подне и увече, могући су краткотрајни пљускови са грмљавином на северу и западу Србије. Минималне температуре биће од 16 степени у Пожеги до 26 у Вршцу и Београду, а максималне од 35 у Неготину до чак 42 у Пријепољу. Метеоролози за викенд најављују осетно освежење, уз кишу и пљускове.  И у Паланци ће у петак бити врео дан, са температуром од 38 степени целзијуса. 

– У суботу стиже освежење са кишом и пљусковима, најпре на северу и западу Србије средином дана, а по подне и у централним пределима – кажу у „Метеосу“. – На истоку и југу Србије биће врло топло, а тек предвече стиже освежење и у овим крајевима. Биће обилнијих пљускова, а локално су могуће непогоде праћене олујним ветром и градом. У недељу, свугде ће бити знатно свежије, са кишом местимично. Од понедељка сунчаније, уз постепен пораст температура, и поново уз врућине од средине седмице. Овога пута температуре ће бити мало ниже него у претходним врућинама, очекују се максималне дневне највише до 35 степени у другој половини идуће седмице.

Следеће освежење, кажу у „Метеосу“, можемо очекивати око 19. и 20. августа, и након тога до краја месеца температуре би требало да буду испод 30 степени Целзијусових.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/tropski-talas-pri-kraju-moguce-obilnije-padavine-i-lokalne-nepogode/