ТРОТОАР ИЛИ ПАРКИНГ ?

Сцена која се понавља свакога дана. Kолона ђака нижих разреда се ломата по бетонским избочинама како би се провукла између безобразно и безобзирно паркираног аутомобила и чеоног дела рампе (рампе која јасно указује да ту не би смело да буде паркирања).

Аутомобил је паркиран укосо и заузима читав тротоар, као и део бетонског степеништа (које се на слици делимично назире). Деца су могла да се провуку само овако, ризикујући повреду по избочинама и угловима бетона, или да иду коловозом, још више ризикујући.

Шта чинити?

Поставити грађанске страже?

Или замолити полицију да свакодневно, систематски, надзире овај простор и немилосрдно кажњава. Ови возачи свесно паркирају аутомобил на начин приказан на слици, ускраћујући грађанима (и старијим и оним најмлађим) могућност да ходају тротоаром. Ако негде држава треба да покаже да је држава – то је баш овде.

Паланчанин

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/trotor-ili-parking/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Mile on 19/12/2019 at 22:19

  Ista situacija ispred HIM skole.
  Bahato parkiranje!

  • Djura on 19/12/2019 at 21:54

  Da li je moguce da vi gospodo ne vidite sta se desava u Francuskoj ulici preko puta osnovne skole?!

  • Učitelj on 19/12/2019 at 15:17

  Nema pomoći! Nepismen, neobrazovan i primitivan narod naseljava Smederevsku Palanku i okolinu! Ja ne videh nigde koliko se greši u govoru kao u Palanci! To se odražava i na saobraćajnu kulturu!

  • Azanjac on 18/12/2019 at 22:24

  Šta učiniti? Ukloniti sve taksiste iz grada ili im obezbediti adekvatno parkiralište, pošto su zauzeli nekoliko njih. Čak i u DISu mora da se parkira na kraj parkinga pošto sva bliža mesta zauzimaju taksisti

Komentari su onemogućeni.