У ЧЕТВРТАК 21. СЕПТЕМБРА ПОЛИЦИЈА СПРОВОДИ АКЦИЈУ КОНТРОЛЕ БРЗИНЕ, АЛКОХОЛИСАНОСТИ И УПОТРЕБЕ ПОЈАСЕВА

У оквиру пројекта „Европски дан без погинулих у саобраћајним незгодама“, који по други пут организује Европска мрежа саобраћајних полиција (ТИСПОЛ), Министарство унутрашњих послова Републике Србије ће у четвртак, 21. септембра 2017. године, спровести акцију појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље. Посебан акценат биће стављен на контролу брзине, проверу алкохолисаности возача, као и контролу коришћења сигурносног појаса.

Пројекат EDWARD ((European Day Without a Road Death подржан је од стране Европске комисије и њиме се апелује на све грађане да размисле о ризицима са којима се суочавају у саобраћају, о ризицима које могу проузроковати другим учесницима у саобраћају и на који начин могу да смање наведене ризике.

Како би се сви грађани Европе што боље информисали о Пројекту, креирана је интернет презентацијаhttps://projectedward.eu, која је доступна на свим језицима држава чланица ТИСПОЛ-а. На овој интернет презентацији организације и грађани се позивају да потпишу заклетву о безбедном учешћу у саобраћају.

Пројекат EDWARD се спроводи са циљем да 21. септембар буде први дан на европским путевима без погинуле особе у саобраћајним незгодама или да број погинулих и тешко повређених особа буде што мањи.

У 2016. години, на дан реализације Пројекта, у саобраћајним незгодама у Србији није погинула ниједна особа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/u-cetvrtak-21-septembra-policija-sprovodi-akciju-kontrole-brzine-alkoholisanosti-i-upotrebe-pojaseva/