У НЕДЕЉУ ДО ОСАМ СТЕПЕНИ, УПОЗОРЕЊЕ НА ТОПЉЕЊЕ СНЕГА И ОЛУЈНИ ВЕТАР

У Србији би сутра могло да буде знатно мање снега. Оно што није очишћено, истопиће температура, која ће наредних дана бити знатно изнад нуле.

Ујутро ће бити мраз, магла и ниска облачност. Током дана топлије уз делимично разведравање. Јутарња температура од -10 до -1, а највиша до 8 степени.

У планинским пределима и у кошавском подручју, сутра после подне се очекује појачан јужни и југоисточни ветар, а у ноћи између недеље понедељка, и у понедељак, постаће јак и олујни, на југу Баната са ударима преко 24 метара у секунди.

Републички хидрометеоролошки завод упозорава да ће пораст температуре, јак ветар и краткотрајна киша у понедељак интензивирати топљење снежног покривача у нижим пределима, док се на високим планинама очекују мећава и снежни наноси.

У понедељак у већем делу земље топлије уз постепено наоблачење, од средине дана местимично с кишом, на високим планинама са снегом.

У уторак, уз пад температуре, киша ће поново прећи у снег, али ће падавине бити спорадичне и слабијег интензитета. У среду у већем делу земље умерено облачно и без падавина.

У другој половини наредне седмице температура у мањем порасту. До петка углавном суво, а за дане викенда с кишом, на планинама са снегом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/u-nedelju-do-osam-stepeni-upozorenje-na-topljenje-snega-i-olujni-vetar/