У ПАЛАНЦИ МИНИСТАР СПОРТА ВАЊА УДОВИЧИЋ СВЕЧАНО УРУЧИО СЕРТИФИКАТЕ МЛАДИМА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ОБУКУ ЗА ЗАВАРИВАЊЕ

Свечана додела сертификата младима који су завршили тромесечну обуку за заваривање у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих“, одржана је у хотелу „Kисељак“ у Смедеревској Паланци.

У оквиру пројекта, 48 незапослених младих из целе Србије је у тренинг центру Института „Гоша“ стекло квалификације за заваривача, једно од најтраженијих занимања на тришту рада, за које ће од Института добити и међународно признате сертификате.

Свечаном скупу су се том приликом обратили Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије,  Александар Бец (Alexander Beetz), вођа пројекта „Подстицање запошљавања младих“.

Обуку за заваривање је у оквиру пројекта до сада завршило 92 младих, од којих се непосредно након обуке запослило њих 80. Услед добрих резултата у запошљавању која обука обезбеђује и велике заинтересованости младих да је похађају, пројекат ће и у наредном периоду незапосленим младима из целе земље омогућавати обуку за заваривање.

Пројекат „Подстицање запошљавања младих“ се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње.

Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије, као водећим партнером.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/u-palanci-ministar-sporta-vanja-udovicic-svecano-urucio-sertifikate-mladima-koji-su-zavrsili-obuku-za-zavarivanje/