УБУДУЋЕ ДОНАЦИЈЕ СРБИЈИ МОГУЋЕ И ПУТЕМ „ПЕЈ ПАЛА“

Стране компаније моћи ће након усвајања измена Закона о девизном пословању, о којем расправљају посланици у Скупштини Србије, да уплаћују донације путем „Пеј Пала“ и других платформи за трансфер новца хуманитарним организацијама у Србији.

Како је речено Танјугу у министарству финансија, како би се унапредио платни промет у нашој земљи предложене су бројне измене Закона о девизном пословању, а једна од новина је да ће инопредузећа, али и грађани других земаља имати прилику да новац пошаљу српским хуманитарним организацијама и удружењима у случају природних катастрофа попут поплава или земљотреса.

Када су Србију задесиле поплаве 2014. године, није било могуће грађанима о фирмама из других земаља да директно уплаћују новац Србији, па су зато паре уплаћиване „путем посредника“.

Односно, тада је дипломатско представништво Србије у Бриселу отворило рачун на „Пеј палу“ како би се могао новац уплаћивати за потребе обнове након поплава, а затим су та средства уплаћена на наменски рачун државе.

„Како би се унапредио платни систем у закон смо унели одредбу која омогућава донације преко Пеј пала и других платформи за трансфер новца па ће хуманитарне организације у Србији сада моћи да у случају катастрофа примају директно новац“, кажу у Министарству финансија.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ubuduce-donacije-srbiji-moguce-i-putem-pej-pala/