УЧИОНИЦА ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Савремен начин живота све већем броју родитеља намеће потребу збрињавања деце школског узраста пре и после наставе. Продужени боравак представља интересантан и подстицајан, необавезни облик васпитно-образовног рада у коме ученици поред безбедног боравка имају и друге бенефите – реализују њихове школске обавезе, домаће задатке и квалитетно проводе слободно време.

У циљу стварања што квалитетнијих услова за децу која проводе време у продуженом боравку, осмишљен је и креиран целокупни простор за боравак. Приликом израде овакве учионице водило се рачуна о функционалности простора.

Ова учионица, поред простора предвиђеног за израду домаћих задатака, садржи кутак за игру, опремљена је интерактивном таблом, таблетима и рачунарима, поседује своју колекцију књига, као и низ друштвених, едукативних игара и играчака. Такође, учионица има посебан простор за одлагање ствари и прибора за рад.

Интерактивна табла пружа могућност да се на креативнији и забавнији начин проширују знања о наученим садржајима. Једна од погодности која ученицима омогућава потпуну слободу у коришћењу простора јесте и подно грејање. Целокупном изгледу учионице доприносе и илустрације које су плански осмишљене и осликане. Најбољи показатељ квалитета овог простора јесу задовољни ученици и родитељи чија деца време проводе у продуженом боравку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ucionica-produzenog-boravka-u-os-olga-milosevic/