УДРУЖЕЊЕ АМАРО ДРОМ ИЗ ПАЛАНКЕ РЕАЛИЗОВАЛО РАДИОНИЦУ НА ТЕМУ РАНОГ БРАКА

Удружење (Центар за развој ромске заједнице Амаро дром) је реализовало радионице у оквиру кампање ’’Рани брак није део ромске културе- упознај не суди!’’.
Пројекат спроводи УГ ’’Тернипе’’ из Пирота у партнерству са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уз подршку немачке организације за сарадњу ГИЗ.

Kампања обухвата активизам чланица Ромске женске мреже Републике Србије, а циљ спроведених активности је смањење дискриминације и стереотипа о ставу да је рани брак део ромске културе.

Представљањем позитивних примера студенткиња, запослених жена- желимо да променимо ставове и креирамо толерантно друштво без предрасуда и дискриминације. У организацији ЦРРЗ Амаро дром окупиле су се по пет жена у фокус групи а укупан број учесница за радионице је 20, због мера прописаних реализовало се по 5 жена у фокус групи. Радионица је одржана 04.12.2020.године у просторијама организације.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/udruzenje-amaro-drom-iz-palanke-realizovalo-radionicu-na-temu-ranog-braka/