УДРУЖЕЊЕ КРАЉЕВИНА СРБИЈА ПРИКУПЉА ПОТПИСЕ ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА

kraljevinaНАРОДНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УСТАВ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ, у складу са законом, донела је одлуку о јавном прикупљању потписа подршке. Потписивање подршке организује се на територији целе Србије у периоду од 21. до 27. новембра 2016.

Подсећамо да је пре десет година, на Митровдан, 8. новембра 2006. Народна скупштина прогласила Устав Републике Србије који је претходно потврђен на референдуму.

У складу са законом, Народна иницијатива је о предлогу промене Устава у Устав Краљевине прво обавестила Народну скупштину 9. септембра ове године.

Председник Иницијативног одбора Народне иницијативе Предраг Марковић, у складу са законом, у Одлуци о почетку јавног прикупљања потписа подршке за промену Устава наводи да ће се потписи прикупљати „у року не дужем од седам дана, и то: 21, 22, 23, 24, 25, 26. и 27. новембра 2016. године на територији целе Србије“ као и да ће се „потписи прикупљати на обрасцима који садрже јасно истакнут назив предлога Народне иницијативе, број и датум када је предлог заведен у Народној скупштини РС, као и место и датум прикупљања потписа и потпис овлашћеног лица“.

„Потписи ће се прикупљати на јавним местима, у просторијама Удружења Краљевина Србија односно просторијама које овлашћено лице одреди“, наводи се у Одлуци.

Подсећамо да је Удружење Краљевина Србија на свом Првом конгресу, одржаном 27. марта 2016. у Врњачкој Бањи једногласно усвојило Декларацију којом се обавезало да покрене иницијативу за промену устава у Устав Краљевине Србије.

Удружење Краљевина Србија

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/udruzenje-kraljevina-srbija-prikuplja-potpise-za-promenu-ustava/