УХАПШЕНА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ТРОВАЊЕ У КОЛАРИМА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су С. Н. (41) из Смедерева, због постојања основане сумње да је извршила кривично дело тешко убиство у покушају.

Постоји основана сумња да је С. Н. одговорна за тровање петоро радника и клијената Пољопривредне саветодавне стручне службе у Коларима код Смедерева, 23. марта ове године.

Осумњичена је, уз кривичну пријаву, спроведена Вишем јавном тужиоцу у Смедереву

Подсећамо да се несрећа догодила 23. марта, након што су у Пољопривредној стручно-саветодавној служби у Коларима пили кафу, пет особа, од којих два клијента и троје запослених, затражило је лекарску помоћ у смедеревској болници. Сви су имали мучнину, знојење и повраћање, што су тегобе које одговарају клиничкој слици тровања. Убрзо, двојица пољопривредних произвођача из села Лугавчина који су донели земљу на анализу  у ПССС Колари и један радник те службе пребачени су на ВМА у Београду, одакле су два дана касније пуштени на кућно лечење.

 Пољопривредницима је, тврди наш извор, послужена кафа у ПССС, а кад су се пожалили на чудан укус један од радника је пробао кафу. Све троје су након десетак минута почели да се презнојавају, дрхте, јавила се мучнина и главобоља.  Две раднице ПССС Колари након прегледа у овдашњој болници пуштене су кући. Оне нису пиле кафу, али им је, наводно, позлило због јаких мириса из санитарног чвора у тоалету.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/uhapsena-osumnjicena-za-trovanje-u-kolarima/