УЛТРАМАРАТОНКА САНДРА ТРОЈАНОВИЋ ТРЕЋА НА ЈАДОВНИКУ

Пријепоље је по пети пут било домаћин најзанимљивије планинске трке западне Србије. Спортска манифестација која на најбољи начин промовише активан туризам Лимског краја одржана од 12. до 14. јула 2019. године на планини Јадовник, оборила је све рекорде, преко 200 такмичара из 8 земаља.

Стазе дужине 22, 53 и 73 км дочекале су такмичаре и показале им сву ћуд овог краја. Тркачи на најкраћој дистанци нису имали проблема са временским неприликама, док су „ултраши” имали лоше време, грмљавину, град и нагли пад температуре. Међу њима је била  и најбоља паланачка ултрамаратонка Сандра Тројановић, која се изборила са свим недаћама и освојила треће место.

Права авантура била је стаза на 73 км, иако је доста лакша од трке на 53км није било нимало лако обзиром да је ишла преко највиших делова Јадовника. Kонстантис Биктимировс из Литваније, као најбржи, истрчао је ову стазу за сјајних 7 сати и 38 минута. Након њега је кроз циљ прошао Душко Момић са заостатком од 20 минута, док је треће место подељено између Зорана Марковића и Живка Томића који су добар део стазе прошли заједно. Њихово време је 8 сати и 55 минута.
Најбржа жена на овој дистанци била је Жудана Ђокић са временом од 11 сати и 25 минута. Друго место након 11 сати и 36 минута заузела је Kристина Радовић, док је трећа на циљ стигла Сандра Тројановић за 11 сати и 52 минута.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ultramaratonka-sandra-trojanovic-treca-na-jadovniku/

1 comment

  • DrHorhe on 16/07/2019 at 18:14

  Čestitam!
  Oni koji ne znaju koliko je potrebno
  opšte posvećenosti, treninga, a i mnogo odricanja, da bi se postigao ovakav rezultat, svakako ne mogu shvatiti koliko su vredni ovi rezultati.
  Podrška za dalje treninge i naravno, još bolje rezultate, a ono što je ovde najbitnije, to je da se u ovakvim nadmetanjims borite sa samim sa sobom i svojom granicama izdržljivosi a ne sa protivnicima!
  Još jedan veliki pozdrav i čestitka za ovakav uspeh!

Komentari su onemogućeni.