УНИЈА ТРАЖИ ДА СЕ НАСТАВНИЦИМА ОБЕЗБЕДЕ РАЧУНАРИ И КВАЛИТЕТАН ИНТЕРНЕТ ЗА РАД НА ДАЉИНУ

Унија просветних радника поставила је поново питање опреме коју ће наставници од септембра користити, уколико се настава буде поново одвијала на даљину.

“У протеклом периоду, када је требало професионално и одговорно обављати свој посао, наставници ни једног тренутка нису размишљали и све своје ресурсе су ставили на располагање у циљу регуларног завршетка школске године. Уложили су пуно времена, рада, труда, стрпљења, средстава, новца, не би ли допринели вишем циљу образовања у Србији. Трудили су се да испоштују све захтеве и рокове са назнаком.” – стоји у саопштењу Уније.

Ипак, многи просветни радници су и сами родитељи школске деце, па ће њихове рачунаре и таблете користити њихова деца, како би пратила своју онлајн наставу. Из Уније се питају да ли ће наставницима у наредној школској години бити обезбеђена неопходна средства за рад, с обзиром на то да ће се од њих свакако очекивати рад на даљину.

“Министарство просвете, науке и технолошког развоја има тачан податак броја запослених у образовању, који се добија увидом у ИС „Доситеј“. У то смо се уверили кроз разне препоруке за различите облике коришћења платформи и алата. Може се сагледати и колико је рачунара, лаптопова, таблета потребно не би ли се сваком наставнику омогућило средство за поменути рад од куће. Нису потребне никакве анкете које представљају маску реалног стања опремљености школа. Потребно је само мало воље да се проблеми решавају, а не да се стварају.” – стоји у саопштењу.

“Инсистирамо на томе да се наставницима обезбеде рачунари и квалитетна интернет-веза како би свој посао могли да обављају несметано” – закључак је овог саопштења.

Image by Free-Photos from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/unija-trazi-da-se-nastavnicima-obezbede-racunari-i-kvalitetan-internet-za-rad-na-daljinu/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Goca on 21/07/2020 at 13:12

  Zasto ne objavljujete sve komentare,ko ih „selektuje“?

  • Goca on 21/07/2020 at 13:04

  I da,i ucenicima da se obezbede stedstva za rad ! Pa onda neka ide ,nastava na daljinu g.dine Sarcevicu! Odredi kesu i za druge,ne samo za sebe !!!

  • Goca on 21/07/2020 at 13:02

  A sekretarima koji rade i u vreme skolskih raspusta kada niko sem njih i po kad /kad,neki direktorcic!? To su „crnci“ koji moraju svaciju brljotinu i prljavstinu da odrade a pri tom su to diplomirani pravnici koji „pomocu stapa i kanapa“ zavrsavaju 90% administraciju cesto sa svojih laptopova i racunara! Sta je sa njima da li se iko pita od ministarstva prosvete do unije prosvetmih radnika? Ja nisam sekretar,odmah da naglasim ali sam dobro informisana,da se zna!!!

  • Željko on 21/07/2020 at 07:00

  Pa, po toj logici i učenicima treba obezbediti isto! Zar ne?

   • Name on 21/07/2020 at 10:32

   Tako je

Komentari su onemogućeni.