УПРАВА ЗА ШУМЕ БЕСПЛАТНО ДОДЕЉУЈЕ САДНИЦЕ ЗА ПОШУМЉАВАЊЕ

Државна Управа за шуме понудила је бесплатно садни материјал грађанима који желе да на својим поседима већим од пет ари засаде дрвеће, објављено је у позиву на сајту Управе која је део Министарства пољопривреде.

Грађани који имају шумско земљиште са доказом о власништву могу да се обрате најближем регистрованом шумском расаднику и тако пријаве за бесплатно добијање садног материјала.

За бесплатне државне саднице могу да се пријаве и грађани који имају пољопривредног земљиште уз претходну обавезу да код Управе за пољопривредно земљиште Министарства пољопривреде добију сагласност за пошумљавање.

Уколико шумски расадник има на располагању одговарајући садни материјал закључиће уговор са грађанином по коме ће обавеза расадника бити да обезбеди садни материјал и пружи упутства, а грађанина да поштује упутства и посади саднице на свом земљишту.

Списак регистрованих шумских расадника са којих у Србији има 55, са контактима, постоји на сајту Управе за шуме.

Трошак оваквог од државе подржаног начина садње сноси Буџетски фонд за шуме Републике Србије, а право на подршку остварује се преко конкурса на којима учествују правна лица или предузетници који имају регистроване расаднике.

Упутство за добијање садница можете видети на ЛИНКУ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/uprava-za-sume-besplatno-dodeljuje-sadnice-za-posumljavanje/

2 comments

    • Goran on 06/08/2019 at 09:39

    Neka Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava za sume ponudi svima onima koji su posekli nase sume (naravno neovlasceno) da oni „dobrovoljno“ posade sadnice, kako bi u narednom periodu ili, eventualno, njihove naredne generacije imale sta da seku!

      • Горан on 07/08/2019 at 11:02

      Браво имењаче, посекоше нам Фрушку, 80% шуме је сада липа…која их срећом не занима

Komentari su onemogućeni.