УСКОРО ОБАВЕЗНА РЕГИСТРАЦИЈА СВИХ ПРИПЕЈД КОРИСНИКА

Нови закон о електронским комуникацијама, који је у припреми, предвидеће обавезну регистрацију свих припејд корисника мобилне телефоније, изјавила је начелница Одељења за електронске комуникације у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Андан. 

Како је објаснила, службе безбедности су нарочито заинтересоване за то због новонасталих међународних околности, те је министарство то уважавајући унело такву одредбу. 

Министарство је увело овакву законску одредбу – да се изврши регистрација свих постојећих и будућих припејд корисника како би службе безбедности, по потреби, могле ефикасно да дођу до идентитета, рекла је Андан на седници скупштинског Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације 

Андан је навела да је нови закон о електронским комуникацијама савремен и системски закон који треба да уреди ову област за коју каже да је једна од битних области за даљи развој привреде, као и за унапређење квалитета живота сваког грађанина. 

Неке одредбе постојећег закона су побољшане односно прецизније уређене, а неки недостаци су у периоду имплементације постојећег закона решени овим новим законским решењима, навела је Андан. 

Један од њих је и, додаје, начин финансирања Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/uskoro-obavezna-registracija-svih-pripejd-korisnika/