УСКОРО СУЂЕЊЕ ЗА СУРОВО УБИСТВО СТЕФАНА ФИЛИЋА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

Виши суд у Смедереву донео је решење о потврђивању оптужнице Вишег јавног тужилаштва против Николе Б. (20) и Митра П. (20) из Велике Плане, који се терете за тешко убиство Стефана Филића (18) из Старог Села.

Како сазнају „Новости“, одбрана једног од окривљених, Митра П. уложила је приговор на оптужницу, који је Веће Вишег суда у Смедереву одбацило.

– Нећемо се жалити на ову одлуку Апелационом суду – потврдио је адвокат Душан Костић.

Одбрана другог окривљеног није уложила приговор, тако да је оптужница постала правоснажна. Сада се очекује да суд одреди датум почетка главног претреса.

Никола Б. и Митар П. оптужницом се терете да су 2. фебруара у Великој Плани, испред клуба „Бродолом“ насмрт претукли Стефана. Како се у оптужници наводи, младића су више пута ударили песницама у главу, после чега је он пао на земљу, а док је лежао, Никола Б. га је шутнуо ногом у главу. Стефан је одмах пребачен у болницу, где је преминуо 30 сати касније.

Истрага у смедеревском тужилаштву је завршена за три месеца. Никола Б. је на саслушању пред тужиоцем делимично потврдио догађај, али је то представио као тучу. Митар П. је негирао умешаност. Подвргнути су неуропсихијатријском вештачењу, јер су, како се тврди, били под утицајем алкохола. Резултати вештачења су показали да им је урачунљивост била смањена, али не у великој мери.

На налаз обдукције Филића чекало се два месеца, а на вештачење повреда мање од месец дана. После обдукције и вештачења повреда, које су обавили лекари Института за судску медицину, установљено је да су ударци у главу били фатални.

Извор: Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/uskoro-sudjenje-za-surovo-ubistvo-stefana-filica-u-velikoj-plani/

2 comments

    • Dica on 23/07/2020 at 00:13

    Ne daj boze nikome! Da se ja pitam, za ovakve stvari sud nije potreban, nego pravo u zatvor na dozivotnu robiju.

    • Majka on 22/07/2020 at 16:49

    Kakav prigovor Sram vas bilo…ubijeno je dete..tu nema prigovora.vec dozivotna kazna..goli otok ili elektricna stolica pa oni su sa namerom ubili dete prokleto.im seme bilo ako ga uopste budu imali….treba uvesti oko za oko zub.za zub …nekome treba presuditu po kratkom postupku paa nijko vise ne bi ubio necije dete

Komentari su onemogućeni.