УВОЂЕЊЕ ЕЛЕКТРОНСКОГ ДНЕВНИКА ПОДРАЗУМЕВА ПОТПУНУ ЗАМЕНУ КЛАСИЧНОГ ДНЕВНИКА

Увођење дуго најављиваног електронског дневника у основне и средње школе у Србији, планирано је за 1. септембар ове године, кажу из Министарства просвете.

Пројекат ће се примењивати у пилот школама, а његова пуна примена подразумева потпуну замену штампаног папирног дневника, електронским.

Ово имплицира да ће професори на часовима све податке уносити у е-дневник, тј.неће бити дуплог уноса, најпре у папирни, а онда у е-дневник. Родитељи ће моћи простим укуцавањем шифре у систем, да провере оцене свог детета, а Из Министартсва просвете сматрају да свакодневним кориштењем е-дневника настају непроцењиво вредни подаци из којих се добијају врло корисне информације, како за министарство, тако и за све учеснике у систему просвете.

– Ово је и највећа предност е-дневника Министарства просвете у односу на слична решења на тржишту. Сви остале варијанте подразумевају дупли унос података, у папирни и е-дневник. Ово није популарно код наставника и доводи до грешака при уносу података – кажу из овог ресорног министартсва.

– Пројекат Министарства

– За школе је апсолутно бесплатан, нема никакве годишње ренте нити икаквих обавеза

– За родитеље је такође бесплатан. Сви родитељи ће моћи, ако желе, преко интернета, моћи да приступе овим подацима, наравно само за своје дете.

– Има највиши ниво заштите података и сви подаци се чувају, нема као код неких других е-дневника, да су сервери, а самим тим и подаци о ученицима изван граница Србије.

– На крају школске године дневници се штампају и чувају, колико је то законом предвиђено

– Обезбеђен је двадесетчетворочасовни стални физички надзор система

– Постоји корисничка подршка и систем обука и помоћи корисницима и они су такође за школе бесплатни

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/uvodjenje-elektronskog-dnevnika-podrazumeva-potpunu-zamenu-klasicnog-dnevnika/

2 comments

    • Vidak on 16/07/2017 at 15:41

    Sta ce da rade riditelji koji nemaju kompjutere?

      • Шумадинац on 17/07/2017 at 09:28

      Нека купе рачунар, нек се модренизују мало.

Komentari su onemogućeni.