ВЕЛИКА ПЛАНА УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2018 ГОДИНУ

Одборници СО Велика Плана су већином гласова на јучерашњој седници донели одлуку да буџет општине Велика Плана у 2018. години износи 1.095.750.000 динара.

За усвајање буџета гласали су одборници СНС, СПС и ЈС, док су одборници ДС и Народне странке били против. Одборници опозиционе ДСС нису присуствовали седници.

Највећи део буџета у износу од чак 210 милиона намењен је за капиталне инвестиције пре свега за асфалтирање улица истакао је председник општине Игор Матковић.

-У циљу обезбеђивања нових инвестиција и радних места, значајна средства планирали смо за финансирање израде пројектне документације ради учешћа општине на конкурсима министарстава и међународних организација – каже Жељко Рајић, заменик председника општине.

Реконструкција зграде општине у којој се налазио катастар, а која је због опасности од рушења две године затворена, покривање градске пијаце, уређења простора за изложбу стоке, проширење комуналне инфраструктуре у индустријској зони, реконструкција старе зграде полиције и изградња санитарног чвора у основној школи у Милошевцу су неки од планираних пројеката.

Значајно су повећана и средства за социјалну заштиту, за ову намену биће утрошено чак 59.780.000 динара. Дечији вртић ће добити 129.898.000 динара, што је за 13 милиона више него ове године. Установе и удружења културе имаће на располагању 45.837.000, док је за спорт и туризам издвојено 61.500.000.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/velika-plana-usvojila-budzet-za-2018-godinu/