(ВИДЕО) АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПАЛАНЦИ И КОВИД ОДЕЉЕЊУ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

Како смо данас сазнали од др Николе Ристића, директора ОБ „Стефан Високи“, јучерашњи извештај ЗЗЈЗ Пожаревац по коме је коронавирус потврђен код чак 25 особа у Смедеревској Паланци, није алармантан пошто су углавном код већине оболелих у питању лакше клиничке слике и они су на кућном лечењу и изолацији док је у болници задржано свега два пацијента.

Болница одржава сталне контакте са Министарством здравља како би по потреби примили пацијенте из других градова за које нема места у локалним болницама. По речима др Ристића у паланачкој болници је тренутно на располагању од 40 до 50 кревета за пацијенте.

Тренутно је у ОБ „Стефан Високи“ хоспитализовано 37 пацијената, јуче је било 4 отпуста и исто толико пријема, тако да је за сада ситуација мирнија, па са доста оптимизма можемо очекивати наредне дане, каже др Ристић, уз придржавање свих мера које је прописао Кризни штаб.

Дневно се у амбуланти Инфективног одељења прегледа 40 до 50 пацијената, тако да уз појачан број медицинских радника на овом одељењу ситуација се држи под контролом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-aktuelna-epidemioloska-situacija-u-palanci-i-kovid-odeljenju-ob-stefan-visoki/

2 comments

    • Učitelj on 16/07/2020 at 16:47

    Direktore, odeljenje, nikako odelenje! Direktore!

      • Diša on 16/07/2020 at 18:28

      Nesam školovala, od vremena pa do sad

Komentari su onemogućeni.