(ВИДЕО) АСФАЛТИРАНИ ТРОТОАРИ ИЛИ ПАРКИНГ МЕСТА У УЛИЦИ ВУКА КАРАЏИЋА

Улица Вука Караџића је једна од ретких која сада изгледа онако како би већина улица требало да изгледа у нашем граду. Коловоз је нов, тротоари су равни, паркинг места обележена, још да никне дрворед и то је то, рекли би. Међутим и даље остаје она друга страна медаље у којој су крајњи корисници, тј. становници овог града, они који одлучују како ћемо уживати у могућностима које су нам пружене.

Оно што је очигледно на снимку који нам је послао наш читалац, јесте да пешаци неће уживати у пуном комфору који им пружа нови тротоар, пошто је добрим делом тротоар узурпиран паркираним возилима по целој ширини тротоара. Ако се по неки пешак-ђак и провуче поред паркираних возила, мајке са колицима то сигурно неће успети па је неминовно кретање коловозом. 

Решавање овакве ситуације је, нажалост, једино појачан рад саобраћајне полиције и кажњавање несавесних возача, што је углавном и најефикасније решење у свим цивилизованим земљама.   

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-asfaltirani-trotoari-ili-parking-mesta-u-ulici-vuka-karadzica/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Sss on 05/10/2017 at 07:50

  Samo u Palanci trotoar nema svoju namenu, da služi za kretanje pešaka! Duž cele ulice, vlasnici kuća su dobili nov parking, besplatno! Naročito se vidi na snimku, uzurpiranje trotoara, sa nekoliko svojih automobila, od strane auto škole kod HIM škole! Sramota

  • Панајот on 05/10/2017 at 01:02

  Parking servis JKP Pijace, zelenilo i čistoća ionako džabe prima plate… Taman da se uposle a i da zarade neki dinar. Pauk da se aktivira!

  • Pero on 04/10/2017 at 22:45

  Policija se nalazi toj ulici. A što se tiče drveća nešto ne vidim da su ostavljena mesta za njih. Malo bi bilo glupo seći asfalt, tek završen. A rekoše drvoseče da će saditi u septembru. Da se ne lažemo, drvoreda neće biti, leti neće biti majki sa decom na 80 stepeni, a jedini cilj je ostvaren, kao i sa fontanom pre neku godinu.Pitanje je samo ko je uzeo sebi više.

   • Хомер on 05/10/2017 at 10:03

   Драги Перо.
   Предмет овог прилога је онемогућавање пешака да се нормално крећу и коментари би требало да буду усмерени на критику возача, који вољном радњом, арогантно и бахато (свесно) запречавају пролаз пешацима, били они ученици, мајке са децом, студенти, све једно. Ссс је то лепо објаснио. Јавност, преко медија, има велики утицај на власт, која ће и у овом случају морати да реагује, ако им сервирамо тему по тему, док се конкретни проблем не реши. Главна улица је враћена намени на овај начин – притиском јавности, уз подршку медија (хвала им на томе).
   пс погледај мало боље тротоаре у ВК. Уцртане тачке су, очигледно, места на којима би требало посадити дрвеће. Да ли ће …? Има још времена да то проверимо, јер оптимално време садње тек наилази. Тада ће многи, предпостављам, да отворе ту проблематику, у чему ће имати велику подршку грађана Паланке.

Komentari su onemogućeni.