(ВИДЕО) АУТОМАТСКЕ ХИДРОЛОШКЕ СТАНИЦЕ У ПАЛАНЦИ НА УДАРУ КРАДЉИВАЦА

Стручна екипа Републичког хидрометеоролошког завода из Београда, данас је на Кубршници довршила посао постављања нових аутоматских хидролошких станица на подручју општине Смедеревска Паланка.

Нови мерни иснтрументи пружаће информације о свакој промени водостаја Јасенице и Кубршнице у реалном времену, а ови подаци су посебно значајни приликом надоласка поплавних таласа.

Стручњаци РХМЗ апеловали су на грађане Смедеревске Паланке, да не скидају и не уништавају ове инстртументе (што је раније био чест случај), јер аутоматске хидролошке станице пружају податке од којих зависи благовремено предузимање мера одбране од поплава у нашем граду.

Уништаваљње и крађа делова мерних  инструмента, у том смислу, може се окрактерисати као кривично дело против опште сигурности људи и имовине, за које, према члану 279 Кривичног законика Србине, може бити израчена казна затвора у трајању до пет година.  

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-automatske-hidroloske-stanice-u-palanci-na-udaru-kradljivaca/