(ВИДЕО) „БИТКА НАЦИЈА“ ЗАВРШЕНА СПЕКТАКУЛАРНИМ ОКРШАЈЕМ

У Смедеревској тврђави одржано је спектакуларно финале „Битке нација“. Светско првенство у средњовековним борбама током четири дана окупило је више од 2.000 учесника из 40 земаља.

Три стотине оклопника из 40 земаља поделило је мегдан у финалу „Битке нација“. У таквој гужви тешко је разабрати појединачно јунаштво, али има тактике. Тако је наша репрезентација добила задатак да чува леђа Русима, до сада неприкосновеним на бојном пољу.

Мушком финалу претходила је ревијална борба дама које су показале велику срчаност, уз обавезну бригу о тоалети.

Победник је тим који последњи остане на ногама. Ударци мачевима, секирама и топузима су стварни и озбиљни, па ни тешки оклопи често не помажу. Протеклих дана медицинске службе из Смедерева и других градова видале су ране бројним јунацима.

У пратећем програму посетиоци су имали прилике да купују разне средњовековне сувенире, мачеви су се продавали по 100 евра, шлемови су коштали чак по 400 евра, штитови око 50 евра зависно од величине, за нешто мање новца могло се гађати луком и стрелом или зајахати пони а било је и других ситница које су се могле купити за цену од неколико евра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-bitka-nacija-zavrsena-spektakularnim-okrsajem/