(ВИДЕО) ДАН ПЕШАЧЕЊА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОСК „ЈАСЕНИЦА“ ОДРЖАН У ПАЛАНЦИ

Планинарски савез Србије је 11. септембра 2021. године у више од 55 градова Србије, одржао манифестацију Дан пешачења под слоганом “Kорак ближе здрављу!” у организацији више од 60 основних планинарских организација на преко 70 локација широм Србије.

Неколико стотина паланчана се на овај дан окупило на плажи језера Кудреч, одакле су у организацији ПОСК Јасеница у сарадњи са Планинарским савезом Србије, Скупштином општине Смедеревска Паланка и Паланачким спортским савезом, кренули у шетњу око језера, дугу 3000 метара.. Циљ је био на другој обали, код хотела Језеро, где је за учеснике прире. ПОСK Јасеница је у сарадњи са својим партнерима на крају пешачења организовао и рекреативно културни и забавни програм:


Припремни ансамбл KУД “ Абрашевић“ на челу са уметничким руководиоцем Бојаном Антићем извео је сплет игара из Шумадије.
Ана Поповић је демонстритала вежбе истезања, веома значајан елемент након сваке физичке активности, а ућеници ОШ Олга Милошевић под стручним вођењем учитеља Душана Грашића, извели су плесне и музичке наступе.
Овим је садржај манифестације Дана пешачења додатно обогаћен.

Циљ ове манифестације, која је антипандемијског карактера, је промоција и подстицање здравог начина живота кроз пешачење и активности везаних за природу, као најбоље превентиве.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-dan-pesacenja-u-organizaciji-posk-jasenica-odrzan-u-palanci/