(ВИДЕО) ДЕЗИНФЕКЦИЈА ВОЗИЛА НА СВИМ ПУТНИМ ПРАВЦИМА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

На свим путним правцима који воде у општину Смедеревска Паланка постављени су пунктови за дезинфекцију возила.

Такође на самом уласку у град постоје пунктови где се дезинфикују возила која се крећу по нашој општини.

Раствор који се користи је натријум-хипохлорит и није шкодљив за здравље људи.

Натријум-хипхлорит (NaClO) је супстанца коју водоводи користе за дезинфекцију воде, а користи се и за дезинфекције површина. Управо за ове намене га светске здравствене институције препоручују и ових дана, као ефикасно средство за уништавање новог коронавируса са разних површина.

Раствор натријум хипохлорита се може користити за дезинфекцију објеката, површина, материјала, опреме, прибора, инструмената који нису у директном контакту са храном за људе или животиње, лабораторијског стакленог посуђа, инкубатора, транспортних средстава. Такође се користи за дезинфекцију опреме, амбалаже и површина који су у контакту са храном или водом за пиће за људе и животиње, као и за дезинфекцију воде за пиће и дезинфекцију бунарске и базенске воде. Kористи се и за третирање индустријских и отпадних вода. Има примену као дезинфикционо средство за опрему и амбалажу у индустрији меса и месних прерађевина, млекарству, индустрији воћа и поврћа, млинскопекарској индустрији, индустрији пива и сокова.Kористи се у индустрији кућне хемије као сировина за средства за чишћење и дезинфекцију.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-dezinfekcija-vozila-na-svim-putnim-pravcima-u-smederevskoj-palanci/