(ВИДЕО) ЕКО ИЗЛЕТ МЛАДИХ ПО ПАЛАНАЧКИМ ЛОКАЛИТЕТИМА

Као део пројекта групе младих „Зелени амбасадори“, који се изводи у склопу програма Млади су закон, јуче је организиован једнодневни еко-излет на више места, која су важна као локална богатства природе, али, такође, и као својеврсни еколошки примери, гледано и у оним позитивним и у оним негативним аспектима.

Учествује 15-ак младих а посећен је Кисељак, шума Микуља, велика депонија на „крњевачком путу“, Кудречко језеро 1 и Кудречко језеро 2, околне шуме итд. У питању је радни излет, који је послужио за уживање у шетњи, посматрању.., али је у свакој од фаза пропраћен и изношењем података о наведеним локалитетима, значају, евентуалном загађењу, о њиховом карактеру и позиционираности … Дакле, и уживање и едукација.

Тако су млади учесници овог подухвата стекли сасвим конкретну слику о одређеним локалитетима и њиховом стању, јер пројекат пре свега има за циљ да један значајан број младих, али и што више свих осталих људи у локалној средини, упозна са скоро катастрофалним последицама затрпавања природе отпацима, и у самом граду, и у широј околини.
– Извођење ове занимљиве и надасве корисне активности помогла је и општина Смед. Паланка, обезбедивши коришћење мини-бус-а.
– Реализацију пројекта „Бирам природу“ изводи омладинска група „Зелени амбасадори“. Пројекат се реализује у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, који финансира Министарство омладине и спорта, спроводи Омладина Јазаса Пожаревац, а незаобилазни локални партнер, са разним видовима практичне и стратешке подршке је и Канцеларија за младе Смед. Паланка, у чијој директној организацији се изводи и сам овај излет.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-eko-izlet-mladih-po-palanackim-lokalitetima/