(ВИДЕО) ЕКУМЕНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ФИНАНСИРА ПРОЈЕКАТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ КУЋА У КАЈМАЧАЛАНСКОЈ УЛИЦИ

 У општини Смедеревска Паланка данас је потписан споразум о сардањи спровођења пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији од 2019- 2022“. Споразум су потписали, у име локлане самоуправе, председник, Никола Вучен и директорка Екуменске хуманитарне организације, Анна Бртка Валент.
Споразум предвиђа финансирање 15 пакета грађевинског материјала за 15 објеката, финансирање легализације за 50 објеката у Кајмакчаланској улици у ромском насељу, као и област образовања организовања ,,Туторинг“ програма у образовању помоћ деци у учењу вредности до 60 000 еура, као и подршка у области бепслатне правне помоћи сарадња у слуђбом у општини Смедеревске Паланке.

Општина Смедеревска Паланка за ову намену обезбедила је 2 милиона динара,1.150.000 за набавку грађевинског материјала и 850.000 биће распоређено на друге области, док Екуменска хуманитарна организација учествује са средствима у износу од 10 милиона динара.
Пројекат се спроводу у циљу побољшања услова живота у подстандардним насељима у Србији, Екоменска хуманитарна организација са јединицом локлане самоуправе и становницима насеља подржава поступак озакоњења објеката и помоћи у поступку обезбеђивања других извора финасирања за унапређење услова становања осетљивих група.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-ekumenska-organizacija-finansira-projekat-legalizacije-kuca-u-kajmacalanskoj-ulici/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Neca on 15/05/2021 at 12:35

  Ova organizacija je sekta i dok naša država ne zabrani ovim i mnogim drugim sektašima ( a sve pod imenom humanitarnim i nevladinim organizacijama) da vršljaju po našoj državi dobro nam biti neće.

  • Neki čovek on 14/05/2021 at 23:11

  Ja se, kao građanin Srbije i kao Srbin, osećam diskriminisano. Zašto ja moram da radim, da plaćam takse, jurim papire, zašto mene neko ne finansira dok ja ne radim ništa i šetam po gradu? Ako smo ravnopravni, ona to treba to i da znači. Postoje i siromašni Srbi, pa im niko ne legalizuje ništa, već hoće da ruši

  • Иван Селишник on 14/05/2021 at 19:10

  Ово је добра вест обзиром да се користе средства из донације у износу 10 милиона а из самог буџета општине 2 милиона динара.Уолико сам добро пратио,ово је други пут да општина нешто плаћа из свог буџета у 2021 години.Општина је дала новчану помоћ за новорођенче и ова помоћ за РОМСКУ заједницу.Све остало Влада Србије је наменски плаћала,враћала дугове,градила,обнављала инфраструктуру.Ако сам случено нешто погрешио око података,нека ме неко исправи.Ја се унапред извињавам ако грешим,мада сумњам.

   • Palacanin on 14/05/2021 at 23:30

   Ako ih toliko volis I podrzavas uzmi jednu romsku porodicu da zivi kod tebe dzabe a ne da obijaju kuce po Cerskoj uliici (koju su vec nazvali ciganmala). Vidim da mnogo volis sns pa eto ucini dobro delo pa primi rome u svoju kucu. Obidji Cersku ulicu da vidis na sta sada lici…

Komentari su onemogućeni.