(ВИДЕО) ФОТОГРАФИЈЕ ТИЈАНЕ ЛУБУРЕ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ ДО 15. ДЕЦЕМБРА

Изложба “Вода и одрази” фотографа Тијане Лубуре је синоћ отворена, у Галерији савремене уметности Народног музеја у Смедеревској Паланци.
Тијана Лубура једина је фотографкиња чији ће радови бити изложени у Народном музеју у Смедеревској Паланци. У оквиру изложбе “Вода и одрази”  приказано је 30 фотографија, чију је рецензију и селекцију урадио Милован Улићевић, председник фотографског клуба Војводине.

Тијанине фотографије настале су у протеклих осам година у Србији (Земун, Београд, Суботица, Палић), Kатару (Доха), Грчкој (Солун, Егејско море, Уранополис) и Хрватској (Задар).
“Рефлекс на различитим површинама као ликовни елемент, доминира кроз тему ОДРАЗИ, коју приказујем кроз 17 фотографија у боји. ВОДА, коју представљам кроз 13 црно белих фотографија, чини други део дуалне поставке. Изложба је продајна. Димензије фотографија су 35×52.5 цм, дигитални принт штампан на фото папиру, каширан на картон пени са дрвеним рамом на полеђини“, каже Тијана Лубура.

 Тијана Лубура рођена је 1984. године у Сарајеву, а од 1999. живи у Београду. По струци је инжењер архитектуре и дипломирани инжењер грађевинарства. Један је од оснивача фотографске “Групе 32” и координаторка изложби “Чувари тренутака”. Уметничком фотографијом бави се од 2003. године и до сада је учествовала на више од 80 групних изложби у земљи и иностранству, на којима је добила више награда и признања. Сарађује са неколико сток агенција на чијим порталима се налази преко 6.000 њених фотографија.

Изложбу “Вода и одрази” можете погледати до 15. децембра у Смедеревској Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-fotografije-tijane-lubure-u-galeriji-savremene-umetnosti-do-15-decembra/