(ВИДЕО) „ГЛУМЦИ-ПЕСНИЦИ“ ГЛУМАЦ НЕБОЈША ИЛИЋ КАЗИВАО СТИХОВЕ СВОЈИХ КОЛЕГА ПРЕД ПАЛАНАЧКОМ ПУБЛИКОМ

Поетско вече под називом „Глумци-песници“ приређено је синоћ у Градском позоришту у Смедеревској Паланци. Наш познати глумац Небојша Илић-Циле је казивао стихове које су написали глумци, његове колеге а сви који су посумњали у атрактивност ове поезије и нису присуствовали овој вечери, грдно су се преварили.

Поводом овог Пројекта популарни филмски, позоришни и телевизијски глумац је написао: „Поетско вече „ГЛУМЦИ ПЕСНИЦИ представља потребу једног глумцада на једном месту окупи сву поезију коју су писали глумциНаравносве у мери у којој је то могућејер супротно очекивањимаглумци су углавном стидљиви људи када је у питању интимаа поезија вероватно представља највиши степен интиме једног уметниканешто што излази из оквира оног штонајчешће по таблоидимаили у најбољем случају кафанским причамасазнајемо о њима.Овајфеномен, да глумци пишу поезијупостаје још занимљивији када се виде домети такве поезијеГлумац Атељеа 212, Љубиша Бачићза своју прву књигу „Стена Гологлава добија наградуМилош Црњанскии одмах постаје релевантна песничка фигурадостојна хвалоспева Борислава Михајловића Михизакоји пише предговор за књигуИначе то је једина поезија на сокобањском дијалектуГлумац Зоран Радмиловић нас изненађујеса својих неколико болних и луцидних песама и открива нам се у још једном светлу … бриљантан … као уосталом и на сценифилму …Павле Вујисићса својим песмама писаним на кафанским салветамарачунимапаклицама цигарета… пише бескомпромисно … као да то нико неће читати… Молијертакође глумацнезаобилазни драмски писацчији стихови одјекују на свим сценама у свим временима.

Небојша Илић Циле је српски позоришни, телевизијски и филмски глумац. Стални је члан „Атељеа 212“, а игра и у Народном позоришту и Позоришту „Бошко Буха“, за двадесетак година бављења глумом снимио је исто толико филмова и остварио низ телевизијских улога…

Добитник је престижне Стеријине награде 2010. године за улогу у представи „Чекаоница“… Љубитељи кинематографије га препознају по улози штребера у култном филму „Лајање на звезде“, затим Боже Дунстера у филмовима “Монтевидео, Бог те видео!“ и „Монтевидео, видимо се!“ или Манулаћа у најгледаније српском филму „Зона Замфирова“ и да не ређамо даље.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-glumci-pesnici-glumac-nebojsa-ilic-kazivao-stihove-svojih-kolega-pred-palanackom-publikom/