(ВИДЕО) ГОША СОЛКО БИЛА ДОМАЋИН РЕДОВНОЈ СКУПШТИНИ УИПС

Удружење предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Републике Србије (УИПС) одржало је своју редовну годишњу седницу скупштине јуче у сали хотела „Kисељак“ у Смедеревској Паланци. Домаћин скупа је била Гоша СОЛКО.

На седници је присуствовало 30 представника предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом из 15 градова. Седници је присуствовао помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић.

Предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом представљају посебан облик запошљавања и радног ангажовања особа са инвалидитетом, која имају за циљ побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом. Њихова сложена структура привредних субјеката који се баве разноврсним привредним делатностима по свим законитостима тржишног пословања и истовремено спровођењем мера и активности професионалне рехабилитације и запошљавањем особа са инвалидитетом у броју већем од 50% од укупног броја запослених, апсолутно их издваја од свих других привредних друштава. 

На седници скупштине изложен је извештај о раду удружења и његових органа између две седнице,   а уручена су и годишња признања и награде.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-gosa-solko-bila-domacin-redovnoj-skupstini-uipsa/