(ВИДЕО) ГОСТИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ТОПЛИЦЕ ПИНТОРОВИЋА

У оквиру пројекта е-Твининг,  који повезује запослене у школским и предшколским установама широм Европе у Смедеревској Паланци борави осмочлана делегација из Шентјернеја, града у РепублициСловенији.

Четири наставника и четири ученика су гости ОШ „Олга Милошевић“ и они ће провести три дана у нашем граду и околини упознајући се са Народном традицијом из наших крајева.

Госте из Словеније са својим домаћинима, је у свом кабинету угостио и председник општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић. Пријему код председника Општине присуствовали су Рената Зупанц Гром, директор ОШ “Шентјернер”, Марјан Цериншек, координатор пројекта, и наставнице ОШ “Шентјернер” Мојца Коделич и Катја Хиодник, као и представници паланачке ОШ “Олга Милошевић” на челу са директором Дарком Димитријевићем.

Пинторовић је том приликом истакао да је ово једна новина у нашој Општини и похвалио је активности директора ОШ „Олга Милошевић“, Дарка Димитријевића на ангажавоњу у остваривању овог пројекта и апострофирао је  да је потребно да се и остале школе укључе у овакве пројекте, који се тичу очувања народне традиције, поготово имајући у виду богатство наше културне баштине.

Овом приликом гостима из Словеније, председник Пинторовић је уручио и скромне поклоне у знак пажње и као успомену на посету нашем граду. Гости из Словеније су пренели поздраве  Жупана Шентјернера и упутили позив председнику Оштине да присуствује Закључној конферанци пројекта која је ће бити одржана у априлу 2018. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-gosti-iz-slovenije-na-prijemu-kod-predsednika-opstine-smederevska-palanka-toplice-pintorovica/