(ВИДЕО) ГОСТИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА Е-ТВИНИНГ

У ОШ „Олга Милошевић“ је у склопу пројекта е-Твининг стигла осмочлана делегација из Републике Словеније коју су чинила четири наставника и четири ученика ОШ “Шентјернер” из истоименог места у Словенији.

 Повод ове посете је заједничка реализација међународног пројекта “Што су руке наших бака знале” који се спроводи са ОШ “Олга Милошевић”. Поред ученика делегацију су чинили Рената Зупанц Гром, директор ОШ “Шентјернер”,  Марјан Цериншек, координатор пројекта, и наставнице Мојца Коделич и Катја Хиодник.

Гости су стигли 16. новембра у вечерњим часовима, тако да су након пријема у школи Олга и обиласка Етно кутка, који је припремљен специјално за ову прилику у школи, били гости на слави Ђурђиц код једног од домаћина који су угостили ђака из Словеније.

Посета кући Пауновић

Сутрадан су гости присуствовали двема радионицама у ОШ Олга Милошевић под називом Израда хлеба и Израда накита, што можете детаљније погледати и у видео прилогу. Потом је уприличен пријем код председника општине Паланка Топлице Пинторовића и посета кући Пауновића, која је опремљена у етно стилу.

Након ручка гости су посетили Етно село а увече је одржана  е-Твининг трибина у школи Олга. Након трибине гости су присуствовали отварању изложбе слика у Галерији модерне уметности а организована им је и посета Народном музеју.

Последњег дана боравка, у суботу 18. новембра наставници и ученици из Словеније су посетили Селевац.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-gosti-iz-slovenije-u-os-olga-milosevic-u-okviru-projekta-e-tvining/