(ВИДЕО) ХРАБРИ ПРОФЕСОР СТОЈАДИНОВИЋ ПОСАО НАШАО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Свима је још у сећању немили догађај, од 22. новембра прошле године, када је наоружани нападач упао у Угоститељско-туристичку школу „Вук Караџић“ у Великој Плани, и као таоце држао ђаке  III/3.

Професор Славољуб Стојадиновић (43) је том одељењу био разредни старешина, и након позива једне ученице је улетео у учионицу, где су били заточени његови ученици, искористио је тренутак када је нападач, Тодоровић, погледао у страну и скочио на пушку како би му је отео. Ђаци су у том моменту напустили учионицу, а професор је успео да савлада Тодоровића, задобивши озледе по рукама, и задржи га док није стигла полиција.

На Сретење из руку председника Србије Александра Вучића добио је Златну медаљу за храброст, а Министарство просвете га је наградило Светосавском наградом.

Међутим у школама у Великој Плани и даље за њега нема радног места. Тачније, има само 20 одсто, у Основној школи „Академик Радомир Лукић“ у Милошевцу, док је за остатак часова, неопходних за норму, морао да се обрати ОШ ХРШ у Смедеревској Паланци, где је добио још 75 одсто од норме. У Милошевцу предаје и шах, као изборни предмет, тако да коначно има пуну норму и посао на неодређено време.

Стојадиновић је пун речи хвале, за свој ангажман у ОШ Херој Радмила Шишковић и изражава задовољство колективом и условима за рад, мада и даље остаје кнедла у грлу при помисли да за њега није било места у родној Великој Плани.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-hrabri-profesor-stojadinovic-posao-nasao-u-smederevskoj-palanci/

1 comment

    • Penzioner on 10/09/2020 at 07:13

    Ja u ovom slucaju prozivam predsednoka Vucica urucio nagradu zna za slucaj zasto ne intervenise da pomogne coveku …licno predsednik treba da.se zaintetesuje…a kako je kolegi meni je jasno.jer dam i ja bila prosvetni radnik sada penzioner…i dozivljavala razne otimacine casova od strane kolege koji je bio ulizica.direktoru ….jer kolega hoce da drzi samo 5 i 6 razred i njemu mora.da se ugodi a mi ostali ko nas sta pita mnogo je nepravde u prosveti bilo i bice nazalost…

Komentari su onemogućeni.