(ВИДЕО) ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА УЧЕНИКА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Ђачки парламент Паланачке гимназије је још једном показао висок степен свести и хуманости, па је тако организовао акцију прикупљања хуманитарне помоћи, за свог друга Стефана, који је ученик треће године Паланачке гимназије.

Стефан болује од тежег облика мишићне дистрофије „Дуцхене“. Од своје дванаесте године не хода. Годинама се лечио у Италији и у Словачкој, где су обављане физикалне терапије. Али, породица више није финансијски у могућности да изнесе његово лечење.

Стефану су неопходна средства за наставак лечења, медицинске апарате и уређаје, специјалистичке прегледе, рехабилитације у бањским условима, физиотерапеутске вежбе и третмане у земљи и иностранству, лабораторијске анализе, ортопедска помагала, као и за медикаменте и суплементе.

Стефан највише времена проводи са својим старијим братом и млађом сестром. Вредан је и весео момак и машта да ускоро опет прохода и надокнади све пропуштено.

Акција коју спроводе Стефанови другови тренутно има за циљ да се прикупе средства за апарат за дисање који кошта 5000 евра, и који је неопходан Стефану за дисање, јер су почела да му отказују плућа.

Хуманитарни базар ће трајати три дана, 23. 24. и 25. фебруара на тргу у центру Паланке, у времену од 10 до 13 часова, тако да ће свако имати прилику да помогне Стефану, такође можете послати и смс поруку или донацију уплатити на рачуне које можете видети на фотографији горе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-humanitarna-akcija-ucenika-palanacke-gimnazije/