(VIDEO) IMATE PROBLEM SA VIBEROM I GUGLOM? PONUĐENO REŠENJE PROBLEMA

Ako ste i vi među mnogim korisnicima Android uređaja, koji od 22. marta ne mogu da koriste telefon i neke od aplikacija normalno – niste jedini!

Aplikacija Android sistemski WebView je zbog lošeg podešavanja izazvala kolaps mnogih Android aplikacija, uključujući Viber, GMail, ZOOM i mnogih drugih.

Ako ste ažurirali aplikaciju tokom 22. ili 23. marta možda je i vaš uređaj na spisku onih pogođenih ovom greškom, koja onemogućava normalno korišćenje raznih aplikacija.

Recimo, GMail nekim korisnicima ne radi uopšte i bez obzira na to šta pokušali da urade ne mogu da pristupe aplikaciji, koja ih uporno izbacuje napolje. Ne rade ni Google Kalendar, Keep, Classroom, pa čak ni Chrome i Duo za video pozive.

S druge strane Viber porukama i četovima ne može da se pristupi, osim preko notifikacija. Ako to pokušate da uradite kroz samu aplikaciju ona će pući i izbaciti vas na početni ekran. Viber nije kriv, nego greška, koju u sistemu izaziva pomenuta aplikacija. Prema našem istraživanju verzija, koju ne bi trebalo da instalirate je 89.0.4389.105 i odnosi se na redovnu verziju, ne na BETA verziju aplikacije.

Android sistemski WebView je sistemska aplikacija instalirana na svakom Android uređaju i služi za prikazivanje web stranica u okviru Android aplikacija, pa je neko loše ažuriranje izazvalo ovaj problem. Najviše su pogođene Google aplikacije, ali kao što smo dali primer, ne rade ni druge aplikacije koje se oslanjaju na Android sistemski WebView.

Ako ručno instalirate aplikacije na svoj telefon i njihova ažuriranja, onda svakako neko vreme preskočite ažuriranje pomenute aplikacije, a ako ste to prepustili automatskom ažuriranju, onda se nadamo da kod vas problem ne postoji.

Kako da rešite ovaj problem

Da bismo vam skratili posao, poslaćemo vas direktno na aplikaciju, odakle možete da je ažurirate – samo kliknite ovde.

Ovo ažuriranje moguće je tek od nedavno, kada je Google popravio problem, a pre toga ste morali da deinstalirate ažuriranja kako bi vam aplikacije proradile.

Ukoliko iz nekog razloga ne vidite ažuriranje na Google Play Store, otvorite Settings->Apps->“Android Webview“ i onda odaberite opciju „Uninstall updates“.

Osim ove aplikacije, ažurirajte i Google Chrome, pošto se čini da su neki i sa tim imali problema. To možete učiniti ovde.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-imate-problem-sa-viberom-i-guglom-ponudjeno-resenje-problema/