(ВИДЕО) КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Канцеларија за младе је и ове године обележила Дан заштите животне средине. У акцији која је одржана у центру града учествовали су средњошколци, а целу причу „појачали“ су и чланови еко-секције ОШ „Олга Милошевић“, са којом Канцеларија има интензивну сарадњу. Неколико стотина пропагандних флајера подељено је грађанима током акције, а током јутра флајери су дељени и у самим школама. 
– Канцеларија овим догађајем пре свега жели да утиче на свест грађана о једном више него алармантном степену запрљаности и загађености животне средине у нашем – непосредном окружењу. Јер, отпаци свих врста бацају се на сваком кораку – по травњацима, по парковима, по тротоарима .., али и на простору ближе и даље периферије, по ободима шумарака, у потоке, у растиње … Скоро да и нема места које није загађено пластичним кесама и боцама, електронским и биолошким отпадом, конзервама и свакојаким другим материјалима, од којих многи трајно трују тло.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-kancelarija-za-mlade-obelezila-dan-zastite-zivotne-sredine/