(ВИДЕО) КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА

Поводом Светског дана туризма и Дана европске баштине, млади активисти су обишли најзначајније културно-историјске и друге споменике Смедеревске Паланке, а у оквиру пешачке туре коју је организовала Канцеларија за младе.

Активисти КЗМ, њих 17-оро, скупили су се испред железничке станице као прве тачке обиласка и, у вођству Бојана Антића, координатора КЗМ и лиценцираног туристичког водича, чули причу о првом возу кроз Паланку и значају који је железница имала за развој града. Симболично „изласком из воза“, опонашали смо туристе који су на неколико сати посетили град.

Обилазак је трајао пуна 3 сата и на њему смо имали чак 14 „станица“ где смо покрили скоро све битне споменике и објекте у ужем центру значајне за туризам. Захваљујемо се на подршци и сарадњи: Библиотеци Милутин Сређковић и директорки Ирени Поповић која нас је спровела кроз поставку; Народном Музеју и Бојану Маринковићу који нам је испричао причу о изузетној уметничкој збирци; фабрици Гоша ФОМ која нас је угостила у Гошином музеју, посвећеном историјату фабрике; свештенику Драгану Икићу који нам је омогућио да завиримо у цркву брвнару Светог Илије и видимо највећу цркву брвнару без трема у Србији, која је добро од великог значаја на простору самог града.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-kancelarija-za-mlade-obelezila-svetski-dan-turizma/