(ВИДЕО) КОМПАНИЈА КАПИТАЛ КОНСАЛТИНГ 2017 ПОКРЕНУЛА СТЕЧАЈ НАД ФШВ ГОША ЗБОГ ДУГА ОД 400.000 ЕВРА

Kомпанија АА Капитал консалтинг 2017 из Земуна поднела је суду предлог за увођење стечаја у ту фабрику шинских возила због 400.000 евра, кажу у руководству фабрике.

Руководство каже да ће на рочишту оспорити захтев те фирме.
Тим поводом јавности су се обратили Милан Вујчић, председник АСНС у „Гоши“ и доскорашњи председник Штрајкачког одбора, Мира Ружичић, руководилац правне службе, Kоштана Kрасић, финансијски директор и Зоран Љубисављевић, технички директор Гоша ФШВ. У Гоши су рекли да су њих из компаније АА консалитнг обавестили да су откупили то потраживање од 400.000 од некадашњег власника ЖОС Трнава.

Подсетимо, Гоша је била у власништву словачке фирм ЖОС Трнава, а у априлу ове године је продата кипарској фирми Лиснарт.

У Гоши тврде да је нови власник с Kипра преузео и сва потраживања и кажу да ће пред судом оспоравати захтев АА консалтинга. Рочиште је заказано за 16. новембар.

У Гоши су рекли да су били пред закључењем великог уговора са иранским партнером, који подразумева израду 1000 теретних вагона,  који би им обезбедио, како кажу, вишегодишње пословање.

„Не знам због чега је предложено увођење стечаја у фабрику, јер смо покренули производњу и радили онако како је договорено“, казао је Милан Вујчић.

Додао је да ће се радници „борити против увођења стечаја и у томе тражити помоћ Владе Србије“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-kompanija-aa-kapital-konsalting-2017-pokrenula-stecaj-nad-fsv-gosa-zbog-duga-od-400-000-evra/