(ВИДЕО) КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ДОДЕЛЕ 7,5 МИЛИОНА ДИНАРА НА КОНКУРСУ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ

Министарство културе и информисања доделило је Смедеревској Паланци 7.5 милиона динара на конкурсу „Градови у фокусу“, којим је за све општине којима су прошли пројекти, било опредељено 150 милиона динара.

Председник Привременог органа Смедеревске Паланка Никола Вучен истиче да је изузетно задовољан што је Паланка на конкурсу била пета међу 77 општина, као и да је на озбиљност пројекта указао и сам министар културе Владан Вукосављевић.

Средства у Смедеревској Паланци су намењена за адаптацију зграде Народног музеја (3.700.000), адаптацију крова Библиотеке „Милутин Срећковић“ (2.350.000), куповину инструмената за Музичку школу „Божидар Трудић“ (1.300.000) и за Архив „Верослава Вељашевић“ (150.000).  Поред ових средства и локална самоуправа ће суфинансирати пројекте са 2 милиона динара.

Тим поводом одржана је конференција за медије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-konferencija-za-medije-povodom-dodele-75-miliona-dinara-na-konkursu-ministarstva-kulture/

1 comment

• Драгић on 05/04/2018 at 17:31

А где је новац за сеоску културу, дали неко зна какви су домови културе по селима, а покушавамо да зауставимо одлазак младих, на овакав начин никада!