(ВИДЕО) КОШАРКАШИЦЕ СИСТЕМА ОДМЕРИЛЕ СНАГЕ СА ЕКИПОМ РЕПУБЛИКЕ МАУРИЦИЈУС

У хали ОШ Вук Караџић одржан је пријатељски кошаркашки сусрет женских екипа Система и Републике Маурицијус, које су домаће кошаркашице добиле резултатом 61:53. Пре овог меча одржан је и сусрет мушке јуниорске селекције Младости против Републике Маурицијус који су добили гости резултатом 102:81.

Иначе по речима тренера Ивана Смиљанића који предводи и мушку и женску екипу Маурицијуса, Република Маурицијус је од прошле године издвојила средства за развој кошарке и ово је за сада веома скромно и корак по корак напредују у раду, На Маурицијусу постоје само две женске екипе тако да је ово за њих једно велико искуство да заиграју и са другим тимовима.

Тренер Станошевић е истакао да је екипа Маурицијуса веома агресивна и брза, тако да иако им је шут нешто слабији, његове кошаркашице су морале да уложе доста труда за победу.

Иначе ево и мало географије, Република Маурицијус је острвска држава у југозападном делу Индијског океана, око 855 km источно од Мадагаскара, 2000 km од обале источне Африке. На острву живи око 1,2 милиона становника. Поред потомака Европљана, Африканаца, Индијаца, Пакистанаца и Тамила, на острву живи и око 5% Кинеза.На Маурицијусу се говори 6 језика, од којих су два службена, енглески и француски

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-kosarkasice-sistema-odmerile-snage-sa-ekipom-republike-mauricijus/