(ВИДЕО) ЛЕТО БЕЗ РЕСТРИКЦИЈА ВОДЕ

Из ЈКП Водовод стижу лепе вести пред почетак лета. Како смо сазнали од Срђана Борића директора ЈКП Водовод ово лето ћемо дочекати без уобичајених рестрикција воде.

Овакве оптимистичне прогнозе се могу дати на основу тренутног стања у овом јавном предузећу и на основу радова који су предузети у последњих неколико месеци на ревитализацији бунара, куповини нових пумпи и чишћењу цевовода.

Борић нам је потврдио да је тренутни доток воде са изворишта у Паланци, са Булиних вода и Сингера 80 литара у секунди и бунар 22 у кругу црпне станице даје додатних 6 литара што укупно износи око 86 лита воде у секунди са паланачких бунара.

Поређења ради, треба знати да је прошлогодишњи доток воде са ових изворишта износио око 45 литара у секунди, што значи да је ове године скоро дупло већи.

Ово је постигнуто захваљујући ревитализацији бунара а чишћењем цевовода у дужини од 2 километра на девет места, добијено је 15 литара. Цевовод је био пун муља, што можете видети и на снимцима који су настали док је трајало чишћење, а према неким сазнањима овакав захват није обављан од изградње ове линије.

Такође са изворишта у Трновчу које снабдева водом и Плану и Паланку стиже неких 50 литара у секунди што је са нашим изворима довољно за целодневно водоснабдевање.

Имајући ове податке у виду лето које је пред нама грађани Паланке могу да дочекају са много мање зебње.

Једини проблем ће и даље представљати стара мрежа па ће до прекида у водоснабдевању евентуално долазити у случају пуцања цеви и хаваријских искључења.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-leto-bez-retsrikcija-vode/