(ВИДЕО) „ЛИЦЕМ У ЛИЦЕ-ЛОВАН“ ОТВАРАЊЕ РЕТРОСПЕКТИВНЕ ИЗЛОЖБЕ ПОРТРЕТА

У Народном музеју у Смедеревској Паланци отворена је ретроспективна изложба портрета поводом годишњице смрти уметника и дугогодишњег музејског радника Милована Михајловића Лована. Поставка носи назив „Лицем у лице – Лован“, а многобројним љубитељима уметности и слика Лована, обратио се директор Народног музеја Стеван Мартиновић.

Милован Михајловић Лован је рођен у Паланци, завршио је Академију ликовних уметности у Београду Самостално је излагао у Паланци и више места у земљи: на колективним изложбама Подунавске ликовне групе, Октобарском салону и УЛУС-у. Кратко време после дипломирања радио је у предметној настави у Паланачкој гимназији и наставио професионални рад у Народном музеју у Паланци, у коме је био директор. Његови радови су заступљени у многим институцијама културе, у радним организацијама и код приватних колекционара. Поред ликовног стваралаштва бавио се и стручним конзерваторским радом. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-licem-u-lice-lovan-otvaranje-retrospektivne-izlozbe-portreta/