(ВИДЕО) ЛОКАЛНА САМОУПРАВА УЧЕСТВУЈЕ НА КОНКУРСУ ЗА ЈАВНЕ РАДОВЕ НСЗ

Национална служба за запошљавање расписала је јавне позиве/конкурсе, у циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања предвиђених Програмом рада за 2018. годину.

Тим поводом одржан је састанак Николе Вучена председника Привременог органа са директорима јавних предузећа и председницима месних заједница. Конкурс је отворен до 2. априла и на састанку је договероне да се пошаље потребна документација која је неопходна за ангажовање лица на уређењу, паркова, гробља, зелених површина… Очекује се да се на овај начин ангажује око стотинак лица.

Лица се на овим пословима ангажују на четири месеца, исплату накнаде за обављен посао лицима ангажованим на јавним радовима по основу уговора о привременим и повременим пословима, максимално 18.000 динара по лицу, на месечном нивоу за пун фонд радних часова, односно сразмерно времену радног ангажовања на месечном нивоу; утврђени износ накнаде за обављени посао се увећава за припадајући порез и доприносе за обавезно социјално осигурање, који су обрачунати у складу са законом.

Накнаду трошкова доласка и одласка са рада ангажованих лица на јавним радовима, у висини до 2.000 динара по лицу сразмерно времену радног ангажовања на месечном нивоу, за сваки месец ангажовања, увећан за припадајуће доприносе за обавезно социјално осигурање, који су обрачунати у складу са законом;

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-lokalna-samouprava-ucestvuje-na-konkursu-za-javne-radove-nsz/

1 comment

    • Јевтић on 01/04/2018 at 22:54

    Колики је минималац у нашој Општини, по статистици око 46,000 динара, а Општина плаћа 18,000 + 2,000= 20,000 динара, а колики је порез на зараду, а где је уплата за социјално и пензионо, па које луд да ради за мане!?.

Komentari su onemogućeni.