(ВИДЕО) МАНАСТИР ТУМАНЕ ОБЕЛЕЖИО 630 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Велики јубилеј Манастира Тумане – 630 година постојања је свечано обележен 14. и 15. септембра 2019. године. Централна прослава јубилеја је одржана у недељу, 15. септембра, када је Епископ браничевски Игњатије, служио Свету архијерејску Литургију после које је одржана Свечана академија.  На прославу се окупио изузетно велики број верника. Десетине аутобуса и стотине возила довезло је више од 5000 грађана, верника који су присуствовали обележавању јубилеја манастира Тумане. Након литургијеприређен је и ручак за све госте.

У част јубилеја Манастира сачињена је песма коју потписује Етно група „Аманет“, а која има за циљ да упозна народ са овом задужбином Милоша Обилића из 1389. године и туманским лепотама. У лепо уређеном манастирском комплексу, где су још и Испосница Светог Зосима, пространа гостопримница, мостић над речицом, посебно је ради најмлађих посетилаца подигнут и мини зоо врт са неколико десетина различитих врста животиња.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-manastir-tumane-obelezio-630-godina-postojanja/

2 comments

    • Nela Marjanovic, Beograd on 17/09/2019 at 09:00

    Ko nije bio u manastiru Tumane na poklonjenje mostima Svetih Jakova i Zosima, a ima prilike, od srca preporucujem odlazak Tumanskoj Svetinji, jer je to tolika Svetnja Bozija – da se ne moze iskazati recima.

    • Nela Marjanovic, Beograd on 17/09/2019 at 08:53

    Ko nije bio u manastiru Tumane na poklonjenje mostima Svetih Jakova i Zosima, a ima prilike, od srca preporucujem jer je to Svetnja tolika da ne moze da se iskaze recima.

Komentari su onemogućeni.