(ВИДЕО) МИЛИЦА РАДОВИЋ И КАТАРИНА НЕДЕЉКОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ МОДЕРНЕ УМЕТНОСТИ

У Галерији модерне уметности, Народног музеја у Смедеревској Паланци синоћ је пред редовном паланачком публиком и гостима из Словеније, отворена изложба слика младих ауторки Катарине Недељковић и Милице Радовић.

Милица Радовић и Kатарина Недељковић баве се фигурацијом, свака на свој аутентичан начин. Обе обрађују теме из свакодневног живота и интервенишу у складу са својим личним темпераментом.
Миличини радови се баве интимном, једноставном и препознатљивом темом – портретом. Ова тема је окренута човеку, његовом унутрашњем животу, и ауторкином доживљају те реалности. Модели на сликама углавном мирују, представљени су у природним позама и свесни су учесници у стваралачком процесу.

Катаринини актови, некад равнодушни, а некада агресивнији, алудирају на оно на шта су заправо млади људи свели своју комуникацију; на отуђеност и бесциљност. На овај начин Kатарина уметност приказује као самосталну делатност, која гради један читав свет, у којем би се могли наћи одговори или решења за тренутну ситуацију социјалне и духовне интровертности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-milica-radovic-i-katarina-nedeljkovic-u-galeriji-moderne-umetnosti/