(ВИДЕО) „МУЗИКОМ ПРОТИВ НАСИЉА“ КОНЦЕРТ ОМШ „БОЖИДАР ТРУДИЋ“ У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

У оквиру пројекта „Вршњачком медијацијом против насиља. Кул је да знаш“ који реализује УГ „Свет речи“ из Велике Плане, а уз подршку Министарства омладине и спорта, у Паланачкој гимназији реализована је манифестација „Музиком против насиља“.

Тим поводом гости Паланачке гимназије били су ученици и наставници Музичке школе“Божидар Трудић“. Ученици и професори Паланачке гимназије имали су прилике да уживају у концерту како полазника Музичке школе, тако и њихових наставника.

Програм су отворили медијатори Паланачке гимназије који су прошли обуку за медијацију, упутивши госте и публику у пројекат, а затим су медијатори и водили програм. Концерт је започет химном“Боже правде“ у изведби хора и оркеста ученика Музичке школе, а затим су наступили најмлађи полазници са песмом “ Jingle Beels“ и одушевили све присутне како својом изведбом, тако и новогодишњим костимима и реквизитама.

Касније смо имали прилике да уживамо у различитим музичким нумерама ученика и наставника Музичке школе. Прелепо је било и слушајући различите музичке инструменте као што су: хармоника, клавир, саксофон, гитара. У једној од вокалских изведби наступила је директорка Музичке школе Јасмина Милекић која се радо одазвала позиву да Музичка школа подржи овај пројекат. Наступ су завршиле две наставници клавирским дуом које су десетоминутном изведбом представиле „Мађарску рапсодију“, Франца Листа.

Ефектни крај програма награђен је дугим аплаузом, а онда су се ученици из Паланачке гимназије вратили на наставу, одушевљени протеклим концертом, а Тим вршњачких медијатора Паланачке гимназије и директор Драган Јоковић остали су у свечаној сали школе да разговарају са гостима, те смо дошли до закључка да је ова сарадња заиста била на обострано задовољство две образовне установа и да је музика један од најбољих начина да се ужива, скрену мисли са свакодневице и пошаљу поруке ненасилног карактера

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-muzikom-protiv-nasilja-koncert-oms-bozidar-trudic-u-palanackoj-gimnaziji/