(ВИДЕО) НА ИНФЕКТИВНОМ ОДЕЉЕЊУ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ ТРЕНУТНО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ СА МОРБИЛАМА

Од октобра до данас забележено је укупно 575 случајева малих богиња у Србији, од којих је 179 лабораторијски потврђено у Институту Торлак, наводи се у саопштењу Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Најмлађа оболела особа узраста је два месеца, најстарија 60 година, а 90 одсто оболелих је невакцинисано, непотпуно вакцинисано или је непознатог вакциналног статуса, наводи се у саопштењу „Батута“.

Од почетка новембра пријављене су епидемије малих богиња на територијама градова Београда, Краљева, Ниша и у општини Бујановац, док је у децембру пријављена епидемија у Смедеревској Паланци и у општинама Велика Плана и Бојник.

У Паланци је на Инфективном одељењу ОБ „Стефан Високи“ тренутно смештен један пацијент са морбилама, из Кусатка, док су остали пуштени на кућно лечење, што нам је у својој изјави потврдио и директор ове здравствене установе др никола Ристић. Сви пацијенти који су пуштени нису више преносиоци заразе и добро се осећају. Као превенција на снази је и даље забрана посете болесницима у ОБ „Стефан Високи“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-na-infektivnom-odeljenju-ob-stefan-visoki-trenutno-jedan-pacijent-sa-morbilama/