(ВИДЕО) НА ТРЕЋОЈ СЕДНИЦИ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОДЛУЧЕНО ДА СЕ И У АЗАЊИ ПРОГЛАСИ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације, којом је председавао командант Штаба, Никола Вучен, донета је одлука да се прогласи Ванредна ситуација и на подручју села Азања. Тако је ванредна стуација сада на знази у четири села паланачке општине – у Влашком Долу, Голобоку, Грчцу и Азањи.

Од синоћ, Штаб је у контакту са Владом Србије. Командант штаба, председник општине Никола Вучен, разговарао је телефоном са председницом Владе Србије, Аном Брнабић, и  обавестио је о актуелној ситуацији, а у току дана очекује се и посета представника Владе. Данашњој седници присуствовао је начелник Одељења сектора за ванредне ситуације  у Смедереву, Ненад Јоцић.

Јутрос је формирано 12 комисија за процену штете;  ове комисије ће у току дана обићи подручја на којима је проглашена ванредна ситуација, и одмах саставити извештај.

Према прелиминарној процени, више од 1000 домаћинстава петрпело је штету на стамбеним објектима, док је штета на пољопривредним културама у деловима општине на којима је проглашена ванредна ситуација – стопроцентна. Штету су претрпели и други делови општине, а и у самом граду у неке стамбене објекте продрла је вода, или се излила фекална канализација. У сарадњи са Владом,Србије, обезбеђено је специјално возило, које ће помоћи у санирању «запушене» канализације,  и ово возило ће остати у нашој општини све док се поменуте хаварије не отклоне.

Према речима заменика директора паланачког Дома здравља, др Владимира Ђорђевића, знатно је оштећен кров Амбуланте у Голобоку, док су здравствени објекти у Влашком Долу и Азањи претрпели мања оштећења.

Члан Штаба, Петар Милић, инфорсмисао је Штаб да су у току ноћи октлоњени кварови на електричној мрежи и да ће у току преподнева у Голобоку бити нормализовано снабдевање електричном енергијом.

Општински штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-na-trecoj-sednici-staba-za-vanredne-situacije-odluceno-da-se-i-u-azanji-proglasi-vanredna-situacija/

2 comments

    • Драгић on 15/06/2018 at 08:59

    Прогласити на целој територији, ванредну ситуацију, свуда је расуло, рупе су пуне воде, канализације такође и цеви пуцају као и вентилације.

    • Samo sela on 14/06/2018 at 15:05

    ŠTA JE SA GRADOM, DA LI STE SVESNI DA SU I TI LJUDI PRETRPELI OGROMNU ŠTETU?!!?!?
    BAR POMENITE…

Komentari su onemogućeni.