(ВИДЕО) НАКОН ВИШЕ ОД ПЕТ МЕСЕЦИ ШТРАЈКА ДАНАС НАСТАВЉЕНА ПРОИЗВОДЊА ВАГОНА У ГОШИ

Председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић изјавио је да су сви радници од јутрос на својим радним местима и да се производња одвија без икаквих проблема.

Посла има довољно, а тренутно радимо на финализацији два вагона за Железнице Србије (ЖС), за које радимо и на кушет колима, а ту је и извозни посао делова за Иран, рекао је Вујичић.

Одлука о прекиду штрајка, који је трајао преко пет и по месеци донета је, након што су купци „Гошиних“ производа свим запосленима исплатили прву траншу у износу од 30.000 динара.

Поред тога, са руководством фабрике смо договорили за још једну исплату од 30.000 динара. Договорено је и да се од продаје вагона и делова, измире сва дуговања према радницима, рекао је Вујчић.

Бивши власник „Гоше“ остао је дужан радницима за неисплаћене зараде преко 600.000 динара појединачно, што је довело до тога да се један радник због беспарице обесио у кругу фабрике, због чега су запослени ступили у штрајк 28. марта, тражећи поред тога и повезивање радног стажа као и оверу здравствених књижица.

Тог 22. марта радници су пронашли свог колегу обешеног и револтирани су се окупили испред канцеларије руководства. Портал Паланка данас је у тим тренуцима био једини на лицу места, па је из тог разлога снимак овог догађаја са тренутно 22,900 прегледа вероватно најгледанији догађај, ове године, на нашем ју тјуб каналу. Подсетимо се још једном како је све почело и надајмо се да се са овим завршава лош период за Гошу ФШВ.  

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-nakon-vise-od-pet-meseci-strajka-danas-nastavljena-proizvodnja-vagona-u-gosi/

1 comment

    • Razy on 15/09/2017 at 22:32

    Zanimljiva stvar je to sto NISU svim zaposlednima isplatili 30 000 dinara. Oni koji nisu imali vise 30 000 dugovanja nisu dobili ni dinar. Uglavnom radnici koji su poceli da rade u fabrici pre manje od godinu dana. Bilo to 5 000 ili 29 000 dinara. A trazi se da svi pocnu sa radom. Tako da je ta vest netacna…

Komentari su onemogućeni.