(ВИДЕО) НАСТАВНИЦИ И УЧЕНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ПОСЕТИЛИ ТУРСКУ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС + ПРОГРАМА

У оквиру пројекта Еразмус+ ученици и наставници ОШ „Олга Милошевић“ су посетили Турску. Тим поводом, након повратка у Србију, организовали су краћу презентацију у просторијама школе и пренели су нам своје утиске након ове посете Турској.

Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. Укупна средства намењена Еразмус+ програму за цео период износе 14,7 милијарди евра, а планирано трајање програма је до 2020. године.

Од почетка Еразмус+ програма 2014. године, Србија је прва у региону Западног Балкана и по броју одобрених пројеката и по количини средстава и по броју људи који одлазе на размене у земље ЕУ. До сада су образовне институције, као и организације које се баве младима учествовале у пројектима укупне вредности преко 67 милиона евра за све врсте пројеката у оквиру Еразмус+ програма, а број наставно-научног особља, студената и ученика који су у том периоду отишли на међународне размене у земље ЕУ је преко 5800.

Тренутно је у току преко 300 пројеката у којима учествују школе, омладинске организације, универзитети, предузећа итд. Кроз ове пројекте се размењује преко 2000 студената и преко 300 наставника, ученика и омладинских радника годишње. Са пуноправним учешћем у Еразмус+ програму, могућности за стручно усавршавање у иностранству ће бити повећане.

За промовисање и спровођење Еразмус+ програма у Србији надлежна је Фондација Темпус.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-nastavnici-i-ucenici-os-olga-milosevic-posetili-tursku-u-okviru-erazmus-programa/