(ВИДЕО) НЕВРЕМЕ СА ПЉУСКОВИМА ПРОТУТЊАЛО ПАЛАНКОМ И ОКОЛИНОМ

У хитном упозорењу које је издао РХМЗ око 16 часова, најављено је  да ће на подручју Смедеревске Паланке у наредних сат времена бити јаки пљускови са грмљавином и појавом града.

Од наших читаоца смо добили и ову фотографоију са пропратним текстом: „На путу Смед. Паланка-Kрушево, у насељу Мала Плана (Луг), код „познатог“ винограда, сваки пут након мало јачег пљуска дође до оваквог одрона земље, и створи се блато кроз које је једва могуће проћи, а пут је скоро реновиран и асфалтиран..“

Тако је и било, нешто пре 17 часова се спустило небо, замрачило се толико да је улична расвета морала да се упали, киша је почела интезивно и обилно да пада. Према подацима РХМЗ за пола часа је пало  30 л/м²

Већ стандардно за овако велике количине падавина за кратко време је да се улице претворе у реке, канализација се запуши и сви нижи делови града се претворе у језера. Да је тако било и овог пута можете видети на овим многобројним снимцима које су наши суграђани направили.

Колико смо могли да прочитамо у коментарима ситан град је падао на Колонији и Медведњаку као и у Мраморцу. За друге делове општине немамо поуздане податке али се надамо да није било неке штете, с обзиром да је дејствовала и противградна заштита.

Тренутно се на терену налази сва расположива механизација како би се очистили путни правци од наноса блата и шута. Код бувљака се излио Ивачки поток тако да је вода продрла у многе куће на овом потезу и добар део коловоза је под водом.

Како су нам јавили читаоци у Селевцу је било знатно мање падавина. Метеоролози нестабилно време најављују и у наредним данима. До уторка ће бити променљиво облачно, местимично са пљусковима и грмљавином, а понегде су могуће и непогоде са великом количином падавина и градом.

Поводом ове елементарне непогоде која је погодила Смедеревску Паланку огласио се и Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка који је рекао:

„Поштовани суграђани,

Општину Смедеревска Паланка је данас поподне погодило страшно невреме праћено јаком кишом и градом. У појединим деловима наше Општине пало између 40 до 50 литара по м2 и проузроковало катастрофалну штету како у граду тако и у селима наше општине. У оваквим временским неприликама и са оволиким степеном падавина тешко је било шта одбранити од поплава. Свима који су данас претрпели штету , локална самоуправа ће адекватно и у што краћем временском року надокнадити. У овом тренутку су све расположиве машине на терену и санирају штете које су у неким деловима веће него 2014. године.“

На снимцима и фотографијама погледајте како је изгледао петак поподне у Паланци и околним селима.

Чубура, Ивачки поток.

 

 


ГОЛОБОК

ГОЛОБОК

Чишћење шута са коловоза у Булевару Црвене армијне

Космајска улица, код Опеке, вода је нанела сво ђубре из горње улице.

Космајска улица

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-nevreme-sa-pljuskovima-protutnjalo-palankom/

3 comments

  • Miki on 04/07/2020 at 18:32

  Sto nedodje presednik da vidi put sto su NASIPALI pred izbore u maloj planu sve odnela voda sinoc nek dodaje da vidi

  • Ивана on 04/07/2020 at 00:33

  Само наставите са сечом дрвећа и бетонирањем. Таман да добијемо излаз на „море“.

  • Pera on 03/07/2020 at 19:30

  I sjajno uradjen autoput „Aleksandar Veliki“, sva voda ostaje na mostu. Pravo jezero, milina će biti tokom zime, a kod rampe je neophodna skela.

Komentari su onemogućeni.