(ВИДЕО) ОДБОРНИЦИ СО СМЕД. ПАЛАНКА УСВОЈИЛИ БУЏЕТ ОПШТИНЕ ЗА 2020. ГОДИНУ

На 14. заседању локалног парламента одборници Скупштине општине Смедеревска Паланка су усвојили буџет за 2020. годину.

По први пут након више од деценије, овај буџет је и развојни, истакао је Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка и апострофирао да је буџетом планирано 127 милиона динара за инфраструктурне радове. Такође битна вест је и да је постигнут договор са Електропривредом о репрограму дуговања за струју наше општине који износи више од 800 милиона динара, и да ће након грејс периода од 18 месеци почети да се исплаћује и овај дуг а ово је значајно из тог разлога што ће се на овај начин одблокирати рачуни месних заједница који су због дугова за струју годинама у блокади.

Вучен је подсети и да ће пројекат реконструкције болнице Стефан Високи почети наредне године као и да ће се завршити радови на путној инфраструктури започети у овој години. Почетак радова на Паланачкој гимназији нешто касни а то је због измене планова и додавања фискултурне сале која ће бити изграђена у склопу школе.

Најзначајнија посета Подунавском округу и Смедеревској Паланци, била је посета председника Републике Србије Александра Вучића 9. марта ове године.

– Приликом те посете, Председник Александар Вучић је нашим суграђанима обећао највише улагања у путну инфраструктуру, у чију обнову се није улагало скоро четрдесет година. Од тог тренутка, општина Смедеревска Паланка је постала једно велико градилиште. Све што је председник Александар Вучић тада обећао, убрзо је почело и да се реализује. Сигурно да је једно од највећих улагања у путну инфраструктуру комплетна реконструкција пута Смедеревска Паланка -Велика Плана. Укупно је реконструисано 9.5 од 13.5 километара пута, који је од велике важности за грађане наше две општине. Радови се приводе крају. Имаћемо једну од најсавременијих саобраћајница у овом делу Србије, рекао је Вучен.

Укупна вредност радова на овој деоници, прелази 4.000.000 еура, што је сигурно и највећа инвестиција у путну инфраструктуру у последњих четрдесет година. Постављена је саобраћајна сигнализација, као и табле са обележјима Смедеревске Паланке.

– Одлучили смо се да „Добро дошли“ напишемо и на руском и на кинеском језику. За неколико дана имаћемо прилику да званично, са Председником Србије, отворимо најлепшу и најбезбеднију саобраћајницу у Подунавском округу. У Kусатку, овог лета је одрађена комплетна реконструкција пута, од засеока Почевица до засеока Kосовац, у укупној дужини од 12.5 километара. На овом делу пута, пре санације, у протеклом периоду био је, због самог стања пута, обустављен аутобуски саобраћај и онемогућен превоз ђака. Укупна вредност радова је износила више од 140.000.000 динара, рекао је Вучен.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-odbornici-so-smed-palanka-usvojili-budzet-opstine-za-2020-godinu/